Ekokardiyografi (EKO)

Ekokardiyografi (kalp ultrasonu veya kısa ve yaygın adı ile EKO), insan kulağının duyma sınırları dışındaki ses dalgaları yardımı ile kalbin yapısının ve işlevlerinin değerlendirildiği bir incelemedir.

Ekokardiyografi kalp hastalıklarının tanısında ve takibinde oldukça yararlı, güvenilir, girişimsel olmayan, radyasyon içermeyen olmazsa olmaz mutlaka kullanılan bir tanı aracıdır.

İnceleme esnasında ekokardiyografi cihazlarına ait prob (transdüser) adı verilen alet ses dalgalarını kalbe ve diğer dokulara gönderir. 

Ekokardiyografi cihazının ve problarının teknik özelliklerinin yeterli olması oldukça önemlidir. Problar incelenecek yapıya ve hastaya göre (bebek, çocuk, erişkin, gebe) çok çeşitli modellerden oluşmaktadır (sektör, konveks, lineer problar).

Probların uç kısmına sürülen jelin bebeğe veya çocuğa herhangi bir zararı yoktur. Ağrıya neden olmaz, sadece cilt üzerinde geçici kızarıklık yapabilir ve soğukluk hissi verebilir.

Ayrıntılı bir eko incelemesi hastanın yaşına, kilosuna, hastanın kalbindeki patolojiye bağlı olarak ortalama 15-30 dakika arasında sürebilmektedir.

Kliniğimde bir adet son model ‘Philips Affiniti 50C’ ekokardiyografi cihazı ve çok daha iyi görüntüler elde edebilmek ve sağlıklı bir inceleme yapabilmek için tüm yaş gruplarına ve gebelere uygun toplam 4 adet prob ile çocuklarımıza ve gebelerimize hizmet etmekteyim.

Sohbete başlayalım.
WhatsApp
Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz ?